Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Βορά στα όρνεα

Ποιοι μηχανισμοί στήριξης και ποια κοινοτική αλληλεγγύη; Μόνο το κέρδος πείθει τις αγορές. Είναι πλέον φανερό ότι μας ροκανίζουν μέχρι τέλους το μέλλον αλλά και την ελάχιστη ανεξαρτησία που μας απέμεινε ως χώρα. Η Ελλάδα δεν είναι παρά ένα κλασικό προτεκτοράτο. Για τη Λερναία Ύδρα των τοκογλύφων μόνος Θεός είναι η συσσώρευση και η Ελλάδα το Ελδοράντο τους. Η «δουλειά» ολοκληρώνεται από μικρόνοες ή και άνοες που νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν στο ίδιο τραπέζι με παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας και μάλιστα να μπλοφάρουν. Όμως, δεν θα μπορούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προστατεύσουν την Ελλάδα, δανείζοντάς την με κανονικό και όχι με το τοκογλυφικό επιτόκιο των κατ’ ευφημισμό «αγορών»; Θα μπορούσε. Αυτό αποδεικνύει το άρθρο του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ. Γιατί, όμως, αυτό άργησε να συμβεί; Γιατί άργησε η αντίδραση της Γερμανίας; Διότι ένας ορισμένος ιδεολογικός τρόπος θέασης των πραγμάτων τυφλώνει. Με άλλα λόγια, η νεοφιλελεύθερη νομενκλατούρα των Βρυξελλών, οι τραπεζίτες της Φραγκφούρτης και η Γερμανική ηγεσία δεν πίστευαν ότι η επίθεση είναι καθολική. Κυρίως έθεσαν τα εθνικά τους συμφέροντα πάνω από τα κοινά συμφέροντα της ΕΕ. Πάνω απ’ όλα, οι ευρωπαϊκές ελίτ εξακολουθούν να σκέφτονται όπως πριν, δηλαδή απολύτως νεοφιλελεύθερα και απορυθμιστικά. Η «απορύθμιση» τους προκαλεί ηδονή, καθώς μόνο εκεί παίρνουν τα μεγάλα ρίσκα και κερδίζουν.
Όσο για τα περί φημών και του «βαθέως λαρυγγιού» της κυβέρνησης που «διέρρευσε» τα περί ΔΝΤ, πρόκειται για αστειότητες. Τα όρνεα απλώς δεν θέλουν ν’ αφήσουν τίποτα από το πτώμα. Οι «κερδοσκόποι» θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα, οδηγώντας την στη χρεοκοπία κατά το ανάλογο της αμερικανικής τράπεζας επενδύσεων Lehman Brothers to 2008. Κι αυτό για να απαξιώσουν τόσο το ευρώ όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το παγκόσμιο οικονομικο-μιντιακό σύστημα αντιμετωπίζει τα πάντα, ακόμη κι ένα κράτος-έθνος, όπως η Ελλάδα, με όρους οικονομικής επιχείρησης και δη τράπεζας! Όσο για τις «φήμες», τα «ανορθολογικά στοιχήματα» καθώς και την «τρέλα των αγορών» την προκαλούν οι κερδοσκόποι, χρησιμοποιώντας τους τοπικούς «μαθητευόμενους μάγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο παλιός και ο νέος φασισμός

  [   Γιώργος X. Παπασωτηρίου   /   Ελλάδα   / 22.04.24 ] Η γερμανική κυβέρνηση απαγορεύει εκδήλωση για την Γάζα. Το ίδιο συμβαίνει και στην...