Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Έγκλημα

Προσπαθείς να βρεις μια λογική αιτία για το μακελειό, για τον άδικο θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων, να αποκρυπτογραφήσεις τα «γιατί;», να εξηγήσεις το παραλήρημα, το συμπυκνωμένο μίσος των σφαιρών· το μόνο που καταφέρνουν, τελικά, οι αναλύσεις, όταν υπάρχουν νεκροί, είναι να σαρκάζουν τη λογική. Οι Ισραηλινοί σκοτώνουν και πάλι, γιατί θεωρούν ότι απειλούνται. Τους απειλούν οι λέξεις του διάσημου Αμερικανο-Εβραίου Νόαμ Τσόμσκι και γι’ αυτό τον σταματούν στα σύνορα μην επιτρέποντάς να εισέλθει στο Ισραήλ για να συμμετάσχει σ’ ένα συνέδριο. Τους απειλούν όλοι εκείνοι που αισθάνονται αλληλεγγύη στο πάθος, στον πόνο και στην πείνα των Παλαιστινίων που είναι αποκλεισμένοι στη Γάζα. Τους απειλούν τα σχολεία του ΟΗΕ, το νοσοκομείο της Ερυθράς Ημισελήνου και το κτήριο των διεθνών μέσων ενημέρωσης που ισοπέδωσαν στην τελευταία επιδρομή τους στη Γάζα. Τους απειλεί η αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους που δεινοπαθούν οικτρά. Έτσι, χθες τα ξημερώματα χτύπησαν και μακέλεψαν πλοιάρια που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια και ακτιβιστές στη Γάζα, μεταξύ των οποίων –σύμφωνα με πληροφορίες- κι ένας επιζών του Ολοκαυτώματος. Και διερωτάται κανείς, γιατί εκείνοι που απειλήθηκαν από την Τελική Λύση, την επιβάλλουν στους άλλους; Που εδράζεται άραγε αυτός ο απάνθρωπος φανατισμός εκείνων που τον υπέστησαν τα ίδια από τον Χίτλερ; Ιστορικά είναι γνωστό πως ο εβραϊκός φονταμενταλισμός δημιουργήθηκε το 1975 από την αντίδραση του Ισραήλ στην απόφαση των Ηνωμένων Εθνών, που το κατήγγειλε για σιωνιστικό ρατσισμό. Την εξ αυτής γενικευμένη ανασφάλεια εκμεταλλεύτηκαν οι εξτρεμιστές του ριζοσπαστικού εθνικού θρησκευτικού κόμματος, δημιουργώντας μια νέα μορφή θρησκευτικού φανατισμού που εκτρεφόταν από την εντατικοποίηση της πνευματικής διάστασης του σιωνισμού. Έκτοτε, οι ισραηλινοί από εκλεκτός λαός του Θεού έγιναν τα επίλεκτα θύματα όλου του κόσμου, σύμφωνα με το σύνθημα «Όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας». Σ’ αυτή την λογική εδράζεται και η κατηγορία εναντίον του ίδιου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από τον Ισραηλινό υπουργό πληροφοριών και διασποράς Youli Edelstein για «αντισημιτισμό»! Κι αυτό διότι τα Ηνωμένα Έθνη… τόλμησαν να υιοθετήσουν την έκθεση της επιτροπής έρευνας για την πολύνεκρη εισβολή στη Γάζα, κατηγορώντας το ισραηλινό στρατό για εγκλήματα πολέμου. Όμως εδώ θα πρέπει να δούμε και την όξυνση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας. Αναφερόμαστε στα συνεχή διπλωματικά επεισόδια του Ισραήλ με την Τουρκία, που χθες έλαβαν αιματηρή μορφή. Πρόκειται άραγε για τη σύγκρουση δύο περιφερειακών δυνάμεων, μία παλαιά και μία αναδυόμενη ή για κάτι άλλο; Ότι κι αν είναι, όταν σκοτώνονται αθώοι και μάλιστα «ανθρωπιστές», τότε τα αιμοσταγή αυτά καθεστώτα πρέπει να μην έχουν μέλλον, αν θέλει να έχει μέλλον ο ανθρώπινος πολιτισμός.
ΥΓ Τι έγινε αλήθεια ο ευαίσθητος και... ανθρωπιστής Μπάρακ Ομπάμα; Απλώς λυπήθηκε, όπως εκείνος ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ -γνωστός για τα φιλοαμερικανικά αισθήματά του- που κατακεραύνωνε όσους μιλούσαν για 19 νεκρούς. "Εννέα ήταν οι νεκροί" έλεγε, λες και αυτό καθιστούσε μικρότερο το έγκλημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο παλιός και ο νέος φασισμός

  [   Γιώργος X. Παπασωτηρίου   /   Ελλάδα   / 22.04.24 ] Η γερμανική κυβέρνηση απαγορεύει εκδήλωση για την Γάζα. Το ίδιο συμβαίνει και στην...