Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Αλαζονική ευήθεια

Η παρούσα κυβέρνηση με την άνοδό τους στην εξουσία το 2009 κατηγορούσε την Ελλάδα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, παρομοιάζοντάς την με Τιτανικό, ή χαρακτηρίζοντάς την διεφθαρμένη! Δυστυχώς, τα μέλη της κυβέρνησης συνεχίζουν την ίδια τακτική, όπως εξάγει κανείς από άρθρο του πρακτορείου Reuters(Gille Trequesser). Σ’ αυτό αναφέρεται ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Liberation πως οι νέοι Έλληνες πτυχιούχοι «δεν θέλουν να ζουν πια σε μία χώρα που τίποτα δεν λειτουργεί… όπου το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο»! Ο υπουργός απέφυγε, ασφαλώς, να πει ότι η ανεργία των νέων αγγίζει το 50% και πως αυτοί μεταναστεύουν προκειμένου να βρουν εργασία και όχι γιατί η χώρα τους είναι διεφθαρμένη. Αλλά γίνεται αναφορά και στην ομιλία στο Παρίσι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ο οποίος ενίσχυσε την ήδη κακή εικόνα της Ελλάδας χαρακτηρίζοντας τη φοροδιαφυγή ως το «εθνικό σπορ» των Ελλήνων. Κι όλα αυτά όταν είναι γνωστές οι συνέπειες που προκαλούνται από τέτοιου είδους δηλώσεις, ή φήμες, καθώς βάζουν φωτιά στη σπέκουλα του αρρύθμιστου τζογαδόρικου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου του καπιταλισμού-καζίνο. Ασφαλώς και οι Ελλάδα βρίθει από παθογένειες. Αλλά η διαφθορά, η κερδοσκοπία και η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικά φαινόμενα. Όσο για τον περίφημο καταναλωτισμό, τον οποίο οι Έλληνες ασκήσαμε πέρα από τις δυνατότητές μας, αυτός ήταν προ κρίσης η ιδεολογία και ο πολιτισμός του κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και της καταναλωτικής κοινωνίας. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε κριτικοί απέναντι σ’ αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα σ’ αυτό τον εξευτελισμό της ντε φάκτο διεθνούς επιτροπείας και στη μειωμένη εθνική κυριαρχία, αλλά χωρίς να χάνουμε από την οπτική μας το συνολικό πεδίο. Γιατί, αν η Ελλάδα βρίσκεται σ’ αυτό το σημείο λόγω της διαφθοράς, τι άραγε φταίει για την επαπειλούμενη κατάρρευση της Ιταλίας ή της Ισπανίας; Άρα, πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κρίση συγκεκριμένα και ως συνέργια πολλών παραγόντων και καθορισμών. Πρωτίστως, ότι η κρίση των χωρών του ευρωπαϊκού νότου οφείλεται και στο γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα.
Υπενθυμίζουμε ότι από το Φεβρουάριο του 2010 η γαλλική εφημερίδα Le Monde διέβλεψε ότι η Ελλάδα είναι η πύλη εισόδου, η κερκόπορτα απ’ όπου εισέρχεται η χρηματοπιστωτική δικτατορία για να επεκταθεί στη συνέχεια σε όλες τις PIGS(Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία) και τέλος σε ολόκληρη την ευρωζώνη, τσακίζοντας το ευρώ, αφού ήδη θα έχει ισοπεδωθεί κάθε έννοια πολιτικής δημοκρατίας. Αυτό ήδη συμβαίνει, καθώς οι ευρωπαϊκές ηγεσίες εξακολουθούν να ολιγωρούν ή να παίζουν το παιγνίδι των τραπεζών και των «αγορών» που κερδίζουν από την κρίση. Ή όπως συμβαίνει με το δήμαρχο της Βοστώνης που συνέλαβε διαδηλωτές κατά της Γουόλ Στριτ, δηλώνοντας ότι η «πολιτική ανυπακοή δεν είναι ανεκτή»! Γι’ αυτό ας μη μας ωθεί η αλαζονική ευήθεια να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κίνημα ενάντια στη συνεργασία Google, Amazon, Ισραήλ

  [   ARTI news   /   Κόσμος   / 18.04.24 ] Το κίνημα «No Tech For Apartheid» δημιουργήθηκε ενάντια στη συνεργασία Google, Amazon, Ισραήλ Η ...