Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ιανός

Την Τετάρτη το βράδυ με ύφος μικρού βοναπάρτη δήλωνε στις Κάννες ότι το δημοψήφισμα θα γίνει, αγνοώντας την εθνική ταπείνωση που μόλις είχε προκαλέσει, καθώς οι Μέρκελ-Σαρκοζί με σκαιότατο τρόπο και προσβάλλοντας την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια έθεταν το δίλημμα «ναι ή όχι στο ευρώ»! Την επομένη, ο ίδιος, με ύφος εσταυρωμένου, ταπεινότητα και μειλίχιο λόγο παρουσίαζε τον πετροβολημένο ήρωα-εαυτό του, ενώ συγχρόνως κολάκευε τους «ηρωικούς» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Καμία σχέση με τη θεατρικότητα της προηγούμενης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος όπου παρουσίαζε χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση την απόφασή του για την προσφυγή σε δημοψήφισμα. Τώρα, άλλαξε και πάλι τη μάσκα του βοναπαρτισμού, φορώντας εκείνη του δημοκρατικού ελιτισμού για να απευθυνθεί στο πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ και στον ελληνικό λαό ως αφαίρεση, καθώς διακρίνει εκείνους που διαμαρτύρονται στους δρόμους και στις πλατείες και εκείνους οι οποίοι την 28η Οκτωβρίου παρέλασαν την οργή τους και την περιφρόνησή τους απέναντι σε ό,τι συμβολίζει το σεσηπός σώμα της κυβερνώσας εξουσίας. Για να καταστεί έκδηλο ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα από τις οδύνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Δεν κατάλαβε τίποτα από το πελατειακό κράτος που υποστηρίζει ότι διέλυσε και το οποίο δίκην κλάκας τόλμησε να τον χειροκροτήσει χθες στην αίθουσα της Γερουσίας. Δεν αντελήφθη, αυτός που επαίρονταν και πάλι χθες, ότι έβγαλε τη χώρα από την κρίση, τη διαρκή διάλυση της ζωής ανθρώπων και οικογενειών, το ξέφτισμα του ιστού της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας. Αυτός που έφερε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, δεν τόλμησε να αρθρώσει ούτε ένα Mea Culpa. Μόνο ψεύδη, μόνο άγνοια, μόνο επικοινωνιακά τρικ και γάντζωμα από την καρέκλα της εξουσίας. Αυτός που είπε ότι το «κούρεμα» των 100 δις ευρώ «ισοδυναμεί με δίκαιη κατανομή των βαρών» είναι ένας επηρμένος ευήθης και γι’ αυτό επικίνδυνος. Αυτός που πήγε να περιγελάσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αυτός που είπε ότι οι οργισμένοι πολίτες της 28ης Οκτωβρίου «μας έκαναν περίγελους στην ευρωζώνη και γενικώς» δεν έχει συναίσθηση των πραγμάτων, δεν έχει αυτογνωσία, δεν έχει αντιληπτική δυνατότητα, δεν μπορεί να δει τον εαυτό του στον καθρέπτη γι’ αυτό δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτοκριτική. Αυτός ο άνθρωπος είναι αμετανόητος και επικίνδυνος καθώς είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τη χώρα στο γκρεμό.
Όμως είναι σαφές ότι δεν είναι μόνος του. Υπάρχουν αυτοί που τον στήριξαν, τον ψήφισαν, τον πίστεψαν. Είναι το πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταγγέλλει τώρα ο ευεργετηθείς απ’ αυτό. Είναι όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι «πρόθυμοι» που ψήφισαν το Μνημόνιο και όλα τα βάρβαρα μέτρα εναντίον των Ελλήνων πολιτών. Είναι αυτοί που λεονταρίζουν και στη συνέχεια ψηφίζουν. Η ίδια παράσταση φαίνεται να δόθηκε και χθες, όταν η πτώση διαφαινόταν βέβαιη. Αλλά σήμερα κάνουν ότι μπορούν για να κερδίσουν πολιτικό χρόνο, για να κρατηθούν όσο περισσότερο χρόνο στην κυβερνητική εξουσία. Γιατί αυτό τους ενδιαφέρει. Αυτός είναι ο στόχος τους: Η νομή της εξουσίας, ακόμη και την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται και η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας κινδυνεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για τη 12χρονη του Κολωνού και τα παιδιά της ανάγκης

  ΑΡΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ [   Γιώργος X. Παπασωτηρίου   /   Ελλάδα   / 21.03.24 ] Η 12χρονη του Κολωνού και τα ανήλ...